About Cernauti Chisinau Odesa, Chisinau - presentation of hotel, facilities and services offered
Program Detaliat :
Ziua 1. BUCURESTI -Cetatea NEAMTULUI -Cetatea SUCEVEI -CERNAUTI (cca. 525 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Suceava- Cernauti. Pe traseu oprire pentru a vizita Cetatea Neamtului (sec. XIV), construita in timpul domniei lui Petru Musat si care (la sf. sec. al XVII-lea) a scris o frumoasa pagina de istorie surprinsa de Ioan Neculce in nuvela “Sobietki si romanii”. Parcurgand un tur in interior, vom descoperi diferitele sali ale cetatii, vechiul paraclis, bucataria, monetaria si dormitoarele. Urmeaza fosta cetate de scaun a Moldovei- Suceava, construita tot de Petru Musat si consolidata de Stefan cel Mare, care conserva zidurile de aparare, ziduri de incinta, curti interioare, fortul musatin, cateva bastioane, turnul capelei domnesti, pivnita, etc. Trecem frontiera in Ucraina, pentru a ne caza la Cernauti.
Ziua 2. CERNAUTI -Cetatea HOTIN
Mic dejun. Incepem turul orasului Cernauti supranumit “mica Viena”, ce ofera un mixt de stiluri (baroc, neoclasic si secession) din timpul stapanirii Austro-Ungare, stilul moldovenesc si neo-romanesc al perioadei interbelice de administratie romaneasca. Admiram “Complexul Mitropolitilor”, Patrimoniul UNESCO, (azi sediul Universitatii si Bilbiotecii Krayova- prima biblioteca din Bucovina), proiectat in sec. XIX care cuprinde diferite elemente romanice, bizantine, gotice, bucovinene si absolut curios: Steaua lui David pe cupola. Urmeaza monumentul lui Eminescu, vandalizat de cca. 20 ori, Teatrul Dramatic, Piata Centrala construita din ordinul imparatului Iosif II, unde cea mai veche cladire este Hotelul Vulturul Negru (sec. XVIII), iar printre cele mai frumoase: Banca Nationala, Muzeul de Arte Frumoase (in stil art-nouveau) si Primaria (in stilul renasterii) care se impune cu turnul cu ceas, inalt de 50 m, unde in fiecare zi la ora 12 un trompetist imbracat in costum traditional bucovinean canta "Marichka”, o melodie a compozitorului cernautean Stepan Sabadash. Vizitam Catedrala Sf. Nicolae (cea mai mare biserica ortodoxa din Cernauti, care seamana izbitor cu Biserica Manastirii Curtea de Arges) apoi ne bucuram de timp liber pe strada Kobylyanska, principala artera pietonala din oras, strajuita de cladiri pastelate (bogat ornamentate), numeroase magazine si cafenele. La pranz ne deplasam spre Cetatea Hotinului, declarata “una dintre cele 7 minuni ale Ucrainei”, parte a sistemului defensiv al Moldovei medievale. Cetatea pastreaza aspectul de sec. XV (care i se datoareaza domnitorului Stefan cel Mare), zidurile masive prevazute cu turnuri inalte adapostind, printre altele, Biserica Al. Nevski. Seara intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Cernauti.
Ziua 3. CERNAUTI -Cetatea SOROCA -ORHEIUL VECHI -CHISINAU (cca. 395 km)
Mic dejun. Dimineata trecem frontiera in Republica Moldova si ne indreptam spre Cetatea Soroca, construita in sec. XV de Stefan cel Mare si reconstruita de Petru Rares un secol mai tarziu, intr-un stil numit “tip scoica”, ce imprima cetatii o forma rotunda, in care turnul de la intrare inchide diametrul cercului. Admiram zidurile masive (inaltate pe malul Nistrului), prevazute cu 4 turnuri rotunde si un turn patrat si biserica cetatii. Continuam deplasarea spre Orheiul Vechi, cel mai important obiectiv cultural din Rep. Moldova, care pastreaza fortificatii, lacase de cult (inclusiv manastiri rupestre), locuinte, bai, s.a din cele doua perioade majore: tataro-mongola (sec. XIII-XIV) si moldoveneasca (sec.XV-XVI), reunite intr-un Complex Muzeal in aer liber. In “perioada moldoveneasca” Orheiul fost unul dintre cele mai importante centre de aparare nationala, cand aici exista o Cetate (ale carei ruine sunt vizibile) consolidata de Stefan cel Mare si Petru Rares, dar distusa ulterior de Alexandru Lapusneanu la ordinul turcilor. Seara ajungem in Chisinau, unde incepem un tur cu autocarul: Universitatea Tehnica, Parlamentul, Gradina publica (cel mai vechi parc din oras amenajat in sec. XIX in stil clasic), cu statuile lui Aleksandr Puskin si Stefan cel Mare si 12 busturi ale clasicilor literaturii romane. Urmeaza Senatul, Arcul de Triumf (sec. XIX) care comemoreaza victoria armatelor rusesti din Razboiul ruso-turc (1828-1829) si care adaposteste in interior un clopot gigant (6,4 t) turnat din tunurile turcesti capturate. Cazare la Chisinau.
Ziua 4. CHISINAU -TIRASPOL -CRICOVA
Mic dejun. Continuam vizita in capitala Rep. Moldova si ne indreptam spre Parcul Catedralei si Catedrala Mitropolitana “Nasterea Domnului” (sec. XIX), cu un exterior neoclasic si un interior in stil bizantin. Timp liber pentru a vizia Muzeul National de Istorie a Moldovei si pentru a cumpara diverse souveniruri pentru cei dragi de acasa, sau excursie optionala (15 euro) la Tiraspol. Ajunsi in Trasnistria, admiram din autocar Cetatea Tighina (sec. XV) construita de Stefan cel Mare si urmam drumul spre Tiraspol- oras “ciudat”, care pare mult mai sovietic decat Moscova din zilele noastre, putand fi comparat cu un adevarat muzeu in aer liber pentru cei interesati de o bizara calatorie in timp. Parcurgem un tur de oras cu autocarul si admiram: Stadionul de fotbal Sheriff, ruinele Cetatii-Fortarete Tiraspol (sec. XVIII) construita in urma Tratatului de la Iasi, care stabilea granita dintre Imperiile Tarist si Otoman pe Nistru, Muzeul de Istorie locala, Sovietul Suprem al Guvernului cu bustul solemn al lui Lenin, iar in apropiere un tanc sovietic T-34 (care comemoreaza victoria Uniunii Sovietice in al doilea Razboi Mondial). Dupa intoarcerea la Chisinau, deplasare optionala la crama Cricova, patrimoniu cultural-national al Republicii Moldova, cel mai mare complex subteran (cca. 53 ha) cunoscut in lume, cu peste 200 de soiuri (multe dintre ele foarte rare sau unice) si peste 30 milioane de litri de vin pentru care a intrat in Cartea Recordurilor (2005). Deschisa in 1952, crama se prezinta ca un labirint de strazi/ bulevarde (cu o lungime totala de cca 120 km) cu denumiri specifice: Legenda Plaiului, Strada Cabernet, Chardonnay s.a., pe care ne vom plimba si noi cu trenuletul turistic dupa achitarea biletului de intrare, cu sau fara degustare de vinuri inclusa. Intoarcere la Chisinau pentru cazare la acelasi hotel.
Ziua 5. CHISINAU -ODESA (cca. 195 km)
Mic dejun. Plecare spre Odesa, “perla Marii Negre”, oras cu influente evreiesti, atragator prin monumentele si arhitectura sa si prin plajele cu nisip fin rasfatate de razele soarelui. Principalele atractii sunt concentrate in Centrul Vechi, unde parcurgem un tur cu autocarul: Gara centrala, Cladirea Guvernului, Teatrul Filarmonic (toate de sec. XIX) si Catedrala Schimbarii la fata (sec XVIII). Urmeaza Muzeul de Arte Frumoase gazduit de Palatul Potocky, Palatal Vorontsov, Teatrul de opera si balet cel mai vechi teatru din Odesa, avand o frumoasa arhitectura neo-baroc si Statuia Ducelui de Richelieu unul dintre fondatorii orasului. De aici coboram pe Scarile Potemkin, dintre cele mai lungi din lume, considerate simbolul orasului, admirand privelistea superba asupra golfului si portului Odesei. Cazare la Odesa.
Ziua 6. ODESA -CETATEA ALBA -BUGEAC -BUCURESTI (cca. 560 km)
Mic dejun. Dimineata pornim spre Zatoka, cea mai dezvoltată statiune din regiunea Odesa, cu numeroase hoteluri, cluburi, cafenele si restaurante, situata pe o fasie de nisip chiar la varsarea Nistrului in Marea Neagra. Vizitam Cetatea Alba (sec. XIII-XV) monument istoric de dimensiuni considerabile (9 ha), dintre cele mai bine conservate fortificatii din Ucraina. Sub stapanirea lui Alexandru cel Bun si a lui Stefan cel Mare, a avut un important rol de aparare impotriva turcilor, fiind considerata “poarta crestinatatii”. Nucleul este format din vechea citadela inconjurata de ziduri masive, prevazute cu turnuri si bastioane, intre care: Turnul cu pisanie, Turnul cu caturi, Turnul prafului de pusca, Turnul Neamtului, Turnul Slujnicei si Turnul portii de intrare care pastreaza inca stema Moldovei. Traversand Bugeacul- regiunea sudica a fostului voievodat al Moldovei, aflata in componenta Ucrainei si situata intre Dunare, Nistru si Marea Neagra, pornim spre Romania, cu sosire in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.
The text above was translated automatically from Romanian. If you want to see the original version of the text please visit
the romanian version.
The information and photos from the presentation of the accommodation units are informative and are provided by our partners or taken from websites of their presentation. We continuously to maintain the accuracy and timeliness of the information but do not guarantee that the information is complete or error-free.
Policies Cernauti Chisinau Odesa, Chisinau
Check-in
|
From: 14:00PM
|
Check-out
|
Until: 12:00PM
|
|
|
Methods of payment Cernauti Chisinau Odesa, Chisinau
|
For Cernauti Chisinau Odesa, Chisinau you can pay in full at Direct Booking by card, cash or bank transfer
|
Vacation deals available at Cernauti Chisinau Odesa, Chisinau
Cernauti Chisinau Odesa, Chisinau, offers for cazare in orase,
Book at Cernauti Chisinau Odesa 3* Chisinau, Moldova, Moldova, cazare in orase 2025, Book offers, holidays and packages , sejur si vacanta, transport Airplane, No transport. Online booking with Direct Booking
Book online at Cernauti Chisinau Odesa 3* Chisinau, Moldova, Moldova, cazare in orase 2025, Book offers, holidays and packages , oferte Airplane, No transport.