About Revelion Chisinau 2022, Chisinau - presentation of hotel, facilities and services offered
Program detaliat
Ziua 1. BUCURESTI - BUZAU - FOCSANI - BACAU - CHISINAU (cca. 525 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Bacau, unde descoperim orasul intr-un tur panoramic. Continuam spre Republica Moldova si seara ajungem in Chisinau, aici descoperim orasul intr-un tur cu autocarul: Universitatea Tehnica, Parlamentul, Gradina publica (cel mai vechi parc din oras amenajat in sec. XIX in stil clasic), cu statuile lui Aleksandr Puskin si Stefan cel Mare si 12 busturi ale clasicilor literaturii romane. Urmeaza Senatul, Arcul de Triumf (sec. XIX) care comemoreaza victoria armatelor rusesti din Razboiul ruso-turc (1828-1829) si care adaposteste in interior un clopot gigant (6,4 t) turnat din turnurile turcesti capturate. Ne petrecem noaptea la Hotel Manhattan 4* din Chisinau.
Ziua 2. CHISINAU - TIRASPOL - CASTEL MIMI - MILESTII MICI (cca. 175 km)
Mic dejun. Continuam vizita in capitala Republicii Moldova si ne indreptam spre Parcul Catedralei si Catedrala Mitropolitana “Nasterea Domnului” (sec. XIX), monument istoric cu un exterior neoclasic si un interior in stil bizantin. Timp liber pentru a vizia Muzeul National de Istorie a Moldovei si pentru a cumpara diverse cadouri pentru cei dragi de acasa, sau excursie optionala (25 euro/pers.) la Tiraspol si Castel Mimi. Ajunsi in Trasnistria, admiram din autocar Cetatea Tighina (sec. XV) construita de Stefan cel Mare si urmam drumul spre Tiraspol- oras “ciudat”, care pare mult mai sovietic decat Moscova din zilele noastre, putand fi comparat cu un adevarat muzeu in aer liber pentru cei interesati de o bizara calatorie in timp. Parcurgem un tur de oras cu autocarul si admiram: Stadionul de fotbal Sheriff, ruinele Cetatii-Fortarete Tiraspol (sec. XVIII) construita in urma Tratatului de la Iasi (dupa Razboiul Ruso-Turc), care stabilea granita dintre Imperiul Tarist si cel Otoman pe Nistru, Muzeul de Istorie locala, Sovietul Suprem al Guvernului cu bustul solemn al lui Lenin, iar in apropiere un tanc sovietic T-34 (care comemoreaza victoria Uniunii Sovietice in al doilea Razboi Mondial). Pe traseul de retur vizitam Castelul Mimi, o incantatoare locatie, inclusa in top 15 al celor mai frumoase vinarii din lume. Dupa intoarcerea la Chisinau, deplasare optionala (35 Euro/pers.) la crama Milestii Mici, cu degustare de vin. Cazare la Hotel Manhattan 4* din Chisinau.
Ziua 3. CHISINAU - Manastirea CURCHI - ORHEIUL VECHI - CHISINAU (cca. 155 km)
Mic dejun. Timp liber sau optional (25 euro/pers.) deplasarea spre Manastirea Curchi, important monument al arhitecturii basarabene, ridicata in 1773 de fratii Curchi, la inceput sub forma unui schit modest din lemn, iar de-a lungul timpului s-au zidit alte cinci biserici din piatra. Fiind inconjurata de un zid inalt de piatra, in perioada sovietica manastirea a fost transformata in spital de psihiatrie, s-au distrus icoanele, s-au ars cca 4 000 de volume de carte si unele incaperi au devenit depozite. In 1999 a fost redata bisericii, care a refacut-o si in curtea ei a amenajat un parc dendrologic cu specii rare de arbori si arbusti. Urmeaza Orheiul Vechi, cel mai important obiectiv cultural din Republica Moldova, care pastreaza fortificatii, lacase de cult (inclusiv mnastiri rupestre), locuinte, bai, s.a din cele doua perioade majore: tataro-mongola (sec. XIII-XIV) si moldoveneasca (sec.XV-XVI), reunite intr-un Complex Muzeal in aer liber. In “perioada moldoveneasca” Orheiul fost unul dintre cele mai importante centre de aparare nationala, cand aici exista o cetate (ale carei ruine sunt vizibile) consolidata de Stefan cel Mare si Petru Rares, dar distusa ulterior de Alexandru Lapusneanu la ordinul turcilor. Dupa amiaza revenim la Chisinau si ne pregatim pentru o incantatoare petrecere de Revelion ( 115 Euro/pers.). Cazare la Hotel Manhattan 4* din Chisinau.
Pentru aceasta seara magica, ce marcheaza trecerea dintre ani am pregatit pentru dumneavoastra un meniu imparatesc cu gustari calde si reci, fel principal, desert si Open Bar, totul asezonat cu o atmosfera de poveste si muzica live oferita de Orchestra Dinastiei Valuta. Programul include colinde, tombola cu cadouri si multe alte surprize placute.
Ziua 4. CHISINAU - Man. CAPRIANA (cca. 90 km)
Mic dejun intarziat si timp liber in Chisinau sau optional (15 Euro/pers.) pornim spre Manastirea Capriana, una din cele mai vechi din tara, care devine Manastirea domneasca in 1429 in timpul lui Alexandru cel Bun, nepoata egumenului mănăstirii, Marena, ajungand soția domnitorului. Stefan cel Mare, Petru Rares, Al. Lapusneanu si Vasile Lupu, s-au ingrijit de-a lungul timpului de aceasta manastire si totusi la sfarsit de secol XVII aceasta cunoaste o perioada de declin. În perioada sovietică, mănăstirea Căpriana, a avut mult de suferit, averile fiindu-i trecute în proprietatea statului, pentru ca în 1962 să fie devastată și închisă. În chilii a fost deschis un sanatoriu pentru copiii bolnavi de tuberculoză, în biserica „Sfântul Nicolae” s-a organizat clubul sătesc, iar biserica „Sfântul Gheorghe” a fost transformată în depozit. Abia dupa redeșteptarea naționala din 1989, mănăstirea și-a redeschis porțile. Seara participam la o atractiva Cina Festiva de Carnaval (85 Euro/pers.) cu muzica si dans. Cazare la Hotel Manhattan 4* din Chisinau.
Ziua 5. CHISINAU - Conacul lui MANUC BEY - BUCURESTI (cca. 545 km)
Mic dejun. Pornim spre Hancesti unde vizitam Conacul lui Manuc Bey, diplomat și negustor armean. Dupa terminarea razboiului ruso-turc din 1806-12, acesta isi lasa afacerile din Bucuresti pe mainile unor oameni de incredere si se mută cu familia la Chisinau, unde cumpara mosia Hincesti, insa moare intr-un accident de calarie, pedepsit pentru tradare de catre otomani. Constructia a fost inceputa de fiul sau si a fost terminata abia de nepotul sau, in spiritul clasicismului francez, cu deschideri largi de ferestre si logii. Dupa al doilea Razboi mondial conacul a trecut in proprietate sovietica si a gazduit o scola de mecanizare, apoi un colegiu de constructii. La inceputul anilor 1970 a fost facuta restaurarea Castelului de vanatoare, iar mai tarziu a fost transformat in Muzeu de istorie si etnografie, cu peste 20 de mii de exponate. Continuam drumul spre tara. Sosire in Bucuresti seara, la Academia Militara, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.
The text above was translated automatically from Romanian. If you want to see the original version of the text please visit
the romanian version.
The information and photos from the presentation of the accommodation units are informative and are provided by our partners or taken from websites of their presentation. We continuously to maintain the accuracy and timeliness of the information but do not guarantee that the information is complete or error-free.
Policies Revelion Chisinau 2022, Chisinau
Check-in
|
From: 14:00PM
|
Check-out
|
Until: 12:00PM
|
|
|
Methods of payment Revelion Chisinau 2022, Chisinau
|
For Revelion Chisinau 2022, Chisinau you can pay in full at Direct Booking by card, cash or bank transfer
|
Vacation deals available at Revelion Chisinau 2022, Chisinau
Revelion Chisinau 2022, Chisinau, offers for cazare in orase,
Revelion Chisinau 2022, Chisinau, meal types: Room only
Book at Revelion Chisinau 2022 4* Chisinau, Moldova, Moldova, cazare in orase 2025, Book offers, holidays and packages , sejur si vacanta, transport Airplane, No transport. Online booking with Direct Booking
Book online at Revelion Chisinau 2022 4* Chisinau, Moldova, Moldova, cazare in orase 2025, Book offers, holidays and packages , oferte Airplane, No transport.