Cascada Urlatoarea - prezentare si imagini

Cascada Urlatoarea se afla localizata in Muntii Bucegi pe versantul estic, pe valea Urlatorilor, afluent al vaii Prahovei.
Cascada se afla la o altitudine de 1100 metri.

Traseu
Catre Cascada Urlatoarea se poate porni din statiunea turistica Busteni sau din Valea Tapului. Este un traseu usor , recomandat pentru toate varstele. Cel mai usor se pleaca din punctul de telecabina Busteni-Babele. De aici urmam drumul ce duce spre cabana Piatra Arsa , denumit de cunoscatori si Jepii Mari. Traseul catre Piatra Arsa are marcaj turistic triunghi albastru ce merge impreuna cu marcajul punct rosu, marcajul turistic catre Cascada Urlatoarea. Traseul se parcurge intr-un timp aproximativ de 30 de minute, fiind foarte usor, cu o diferenta de nivel de aproximativ 200 metri.

Legenda Cascadei Urlătoarea
Legenda, scrisă pe un panou informativ al Parcului Natural Bucegi, spune despre dragostea a doi frați ciobani pentru o frumoasă păstoriță, care își păștea oile prin acești munți în vremuri trecute. Într-o zi neguroasă, fără a ști unul de dragostea celuilalt, frații și-au întins brațele către păstoriță. Aceasta, înspăimântată, se aruncă de pe stânci prefăcându-se în cascadă, care simbolizează tinerețea ei pierdută. Cei doi frați, îngroziți, se transformă în două stânci, care străjuiesc și acum cascada.

Cascada, o destinație și pentru turismul medical
Stațiunea Bușteni a fost și este recunoscută pentru turismul medical practicat aici.Turiști și pacienți din țară și din străinătate au beneficiat de aerul curat din zona Cascadei Urlătoarea și a pădurilor din împrejurimi tratându-se de boli de plămâni și alergii. Ideal ar fi ca acest tip de turism să fie practicat cu rol profilactic, cât mai multe persoane putându-se bucura de zona aceasta al cărei aer ozonat aduce relaxare, confort fizic și psihic.

Cascada Urlătoarea este descrisă de Alexandru Vlahuță ca fiind „o frumoasă cădere de apă unde pârâul se aruncă de sus de pe o prispă de piatră și cade de la înălțimea de 15 metri – un sul lucitor de cristal, ce se sparge cu zgomot în volbura de jos”.

Sursa informatiei prezentate