Cheile Carasului - prezentare si imagini

Lungimea cheilor este de aproximativ 18–19 km, cu pereți care se ridică la 150–250 m deasupra văii și cu numeroase peșteri ale căror intrări sunt situate la înălțimi diferite față de vale.
Carașului se numără printe cele mai lungi și sălbatice chei din România și reprezintă două sectoare de chei despărțite de Lunca Prolazului, loc în care versanții s-au retras pentru a face loc celor câtorva sălașe și gospodării de pe malurile râului Caraș.
Intrarea în chei se face din comuna Carașova, mergând pe o potecă de-a lungul râului Caraș, parcurgerea cheilor se face pe jos, având posibilitatea de a vedea vegetația, peșterile și peisajele superbe din chei. Obiectivele turistice din Cheile Carașului sunt: Peștera Văleaga, Peștera de după Cârsa, Peștera Liliecilor, Peștera de sub Cetate, Cetatea Caraș, Peștera din drumul Prolazului, Poiana Prolaz etc.
Flora și fauna sunt, pe cât de variate, pe atât de neobișnuite. Pot fi întâlnite păsări răpitoare, precum acvila de munte, șerparul și șoimul călător, dar şi vipera și șarpele de alun, sau, de ce nu?, câteva specii de lilieci. În cale vă poate ieşi lupul, jderul, râsul, cerbul, ursul carpatin, care sunt doar câteva dintre sălbăticiunile pe care le întâlnim aici.

Sursa informatiei prezentate