Filippi - prezentare si imagini
Orașul vechi Philippi, acum cel mai important sit arheologic din Macedonia de Est, se află la granița mlaștinilor care acoperă partea de sud-est a câmpiei din Drama. Site-ul a fost inițial colonizat de oamenii din Thasos, care, conștienți de aprovizionarea abundentă a metalelor, lemnului și produselor agricole din zonă, au înființat orașul Krinides în 360 î.Hr. Curând după înființarea sa, Krinides a fost amenințat de traci (365 î.Hr.) și sa adresat regelui Filip al II-lea Macedoniei pentru ajutor. Realizând potențialul său economic și strategic, Philip a cucerit, a fortificat și a redenumit orașul după el însuși.
Hellenismul Philippi avea un zid fortificator, un teatru, mai multe clădiri publice și case particulare. Construcția Via Egnatia prin oraș în secolul al II-lea î.Hr. a făcut din Philippi un important centru regional. Lupta dramatică a lui Filip, care a avut loc în afara zidurilor din vestul orașului în anul 42 î.Hr., a reprezentat un punct de cotitură în istoria orașului. Orașul a fost cucerit de Octavian și a fost redenumit Colonia Augusta Julia Philippensis. Noua colonie romană sa dezvoltat într-un centru financiar, administrativ și artistic.
Un alt eveniment important a marcat istoria orașului un secol mai târziu. Sfântul Paul a fondat prima Biserică creștină pe teritoriul european la Philippi în 49/50 d.Hr. Înființarea noii religii și apropierea orașului de Constantinopol, noua capitală a Imperiului Roman, au adus o nouă splendoare. Trei bazilici magnifice și complexul Octagon, catedrala dedicată Sfântului Paul, au fost ridicate în centrul orașului în secolele IV-VI d.Hr. După o serie de cutremure și raiduri slavice, orașul inferior a fost abandonat treptat la începutul secolului al șaptelea. Philippi a supraviețuit în perioada bizantină ca o fortăreață, până la decesul său final la sfârșitul secolului al XIV-lea, după cucerirea turcilor.
Excavările la Philippi au început în 1914 sub Școala Franceză din Atena și au fost reluate de Serviciul Arheologic Grec și de Societatea Arheologică de la Atena după a doua lume. Site-ul este excavat în prezent de Serviciul Arheologic Grec, de Universitatea Aristotelică din Salonic și de Școala Franceză de la Atena. Rezultatele sunt stocate la Muzeul Arheologic Philippi. În fiecare vară (mai-septembrie), situl este curățat de subpopulație.
Sursa informatiei prezentate
Sursa informatiilor din aceasta pagina
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele publicate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru prin formularul de contact disponibil in Pagina de Contact, mentionand pagina si continutul care contravin legii. Direct Booking utilizeaza materiale promotionale puse la dispozitie de terti si nu poate controla sau verifica originea acestora. Direct Booking va retrage imediat din site-urile sale orice material ilegal si va informa partea vatamata despre acest lucru.