Muzeul Petrolului Ploiesti - prezentare si imagini
Muzeul Petrolului este găzduit de un frumos edificiu care a permis amenajarea unor săli şi cu o curte care a fost transformată într-o expoziţie în aer liber. Patrimoniul muzeului a crescut de la 800 piese în 1961, la peste 8.000 în 1994. Este singurul muzeu de acest gen din România, înfiinţarea sa la Ploieşti fiind o recunoaştere a statutului oraşului în cadrul industriei petroliere din ţara noastră.
În muzeu pot fi văzute exponate de mare interes istoric şi documentar:
- o hecnă (un fel de găleată mare) acţionată de cal;
- macheta primei instalaţii de foraj mecanic folosită în România;
- macheta „fabricii de gaz” din 1856 a fraţilor Mehedinţeanu de la bariera Râfov;
- unelte şi lămpi de miner din secolul al XIX-lea;
- felinare cu petrol din Bucureşti - primul oraş din lume iluminat cu petrol în 1859;
- utilaje de foraj din lemn sau metalice din secolul al XIX-lea;
- panouri exemplificând sistemul de solventare selectivă cu dioxid de sulf, inventat de Lazăr Edeleanu , şi aplicat în întreaga lume;
- istoricul fabricării parafinei , uleiului, benzinelor ;
- hărţi geologice, mostre mineralogice, diplome, medalii, fotografii aparţinând unor personalităţi din domeniu: Gregoriu Ştefănescu, Grigore Cobălcescu, Ludovic Mrazec, Valeriu Patriciu, Ion Tănăsescu, Virgiliu Tacit, Ion Basgan, Andrei Dragulănescu, Lazăr Edeleanu, Nicolae Debie. "
Sursa informatiei prezentate
Sursa informatiilor din aceasta pagina
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele publicate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru prin formularul de contact disponibil in Pagina de Contact, mentionand pagina si continutul care contravin legii. Direct Booking utilizeaza materiale promotionale puse la dispozitie de terti si nu poate controla sau verifica originea acestora. Direct Booking va retrage imediat din site-urile sale orice material ilegal si va informa partea vatamata despre acest lucru.