Poarta Sf. Mihail - Bratislava - prezentare si imagini
În Bratislava, Slovacia, Poarta lui Michael este singura poartă care s-a păstrat din fortificaţiile medievale şi se clasează printre cladirile mai vechi din oras. Construită în jurul anului 1300, poarta isi datorează forma actuală reconstituirilor baroc din anul 1758, când statuia Sf. Mihail şi Dragonul a fost plasată în varf. Turnul găzduieşte Expoziţia armelor Muzeului orasului Bratislava.
În timpurile medievale, oraşul a fost înconjurat de ziduri fortificate, iar intrara şi ieşirea era posibilă numai prin intermediul uneia dintre cele patru porţi puternic fortificate. Pe partea de est a oraşului, a fost Poarta Laurinc, în partea de sud a fost Poarta Pescarilor, pe partea de vest a fost Poarta Vydrica, de asemenea, numită Poarta Întunecată sau Poarta Neagră. În partea de nord, era amplasată Poarta Sf. MIhail numită după Sf. Mihail si biserica Sf. Mihail, care stătea în faţa ei (în afara zidului orasului).
Astăzi, sub poarta lui Michael sunt magazine de lux şi restaurante, cum ar fi Christian Dior, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Ed Hardy, Tommy Hilfiger, Clain Calvin, Gucci, Versace, Prada, Swarowski, Tiffany's, Bvlgari si multe altele. Această stradă este una dintre străzile cele mai scumpe din Europa Centrală.
Istoria porţii Sf. Mihail datează de la sfârşitul secolului al 13-lea şi primul document scris cu privire la existenţa sa datează de la 1411. Fortificaţia din faţa porţii Sf. Mihail a fost închisă de către un pod basculant peste un şanţ. Mai târziu a fost reconstruit în piatră. Intrarea a fost închisă printr-o barieră-ghilotina, împreună cu o uşă de lemn.
În timpul încoronării a 19 dintre regii Ungariei (1563-1830) la Bratislava, domnitorul intra cu alaiul lui pe drumul de la Poarta Vydrica, pentru a fi încoronat la Catedrala Sf. Martin şi una din staţiile după încoronare în timpul procesiunii prin oraş era oprirea la Poarta Sf. Mihail, unde noul rege depunea jurământul său regal în faţa arhiepiscopului.
Turnul porţii a fost demolat în 1529 - 1534, fiind reconstruit în forma sa actuală între anii 1753-1758 . La această reconstrucţie o statuie a Sf. Mihail a fost plasată deasupra turnului. Turnul Sf. Mihail măsoară 56 de yarzi (51 m).
Poarta a primit numele de la biserica Sfântul Mihail. Din partea exterioară a porţii este un pod, care se arcuieste peste şanţ de-a lungul peretelui fostului castel. In interiorul portii este un semn de piatră în stil gotic, care prevede că turnul a fost reparat de către consiliul oraşului şi populaţia din Bratislava în 1758.
Astăzi, există un muzeu de fortificaţii medievale din Bratislava (Pressburg), (Pozsony), şi arme situat în turn. Vizitatorii se vor familiariza cu începuturile fortificatiilor oraşului, reconstrucţiile şi distrugerea lor finală în secolul 18 deoarece zidurile fortificate impiedicau creşterea oraşului. La etajul al şaselea al turnului este un balcon care ofera o priveliste magnifica a orasului vechi, castelul şi a zonelor înconjurătoare.
Sursa informatiei prezentate
Sursa informatiilor din aceasta pagina
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele publicate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru prin formularul de contact disponibil in Pagina de Contact, mentionand pagina si continutul care contravin legii. Direct Booking utilizeaza materiale promotionale puse la dispozitie de terti si nu poate controla sau verifica originea acestora. Direct Booking va retrage imediat din site-urile sale orice material ilegal si va informa partea vatamata despre acest lucru.