Turnul Croitorilor - Sighisoara - prezentare si imagini
Turnul Croitorilor este situat în zona celei de a doua porţi de acces în cetate, el mai fiind numit şi Turnul cel mare al Porţii din spate. Datând probabil de la sfârşitul secolului al XIII-lea, ori din secolul al XIV-lea, el ni se înfăţişează cu arhitectură de o mare simplitate şi masivitate. Forma sa este dreptunghiular, iar la nivelul inferior este străpuns de două ganguri boltite în cruce, odinioară prevăzute cu porţi cu grilaje verticale în ambele extremităţi.
Deasupra porţilor turnul creşte cu încă două etaje prevăzute cu ferestre de tragere. Pe lângă ferestrele de tragere cu care este prevăzut fiecare nivel, cel superior are pe laturile lungi câte trei guri de pacură. Incendiul din anul 1676 a afectat puternic turnul, aici din cauza focului a explodat rezerva de pulbere care era depozitată aici şi distrugând nivelele superioare şi un mare număr de arme precum şi rezervele de grâu. Ca urmare, el a fost în întregime reconstruit în anul 1679, când a fost dotat şi cu armamentul necesar. Cu acest prilej gangul de nord-vest a fost închis, fiind transformat în depozit de pulbere până în 1935, când a fost restaurat, revenindu-se la forma iniţială.
Sursa informatiei prezentate
Sursa informatiilor din aceasta pagina
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele publicate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru prin formularul de contact disponibil in Pagina de Contact, mentionand pagina si continutul care contravin legii. Direct Booking utilizeaza materiale promotionale puse la dispozitie de terti si nu poate controla sau verifica originea acestora. Direct Booking va retrage imediat din site-urile sale orice material ilegal si va informa partea vatamata despre acest lucru.