Despre Amsterdam - prezentare, informatii, poze si recomandari
Amsterdam a primit un rating de 4.4 / 5 de la clientii Direct Booking (4 opinii in perioada - ). Vezi impresii turisti despre Amsterdam, Zona metropolitana Amsterdam
Prima atestare documentară a numelui Amsterdam o reprezintă un document emis la 27 octombrie 1275 de contele Floris al V-lea de Olanda și Zeelanda. Data exactă la care Amsterdam a primit drepturile de oraș este incertă, dar cel mai probabil este că episcopul de Utrecht Guy de Avesnes a fost cel care a conferit aceste drepturi în 1306.
Începând cu secolul al XIV-lea, Amsterdam a înflorit, datorită mai ales comerțului pe care îl practica cu orașele din Liga Hanseatică. În 1345 s-a produs un miracol euharistic lângă Kalverstraat, Amsterdam devenind un oraș de pelerinaj până la convertirea populației la protestantism.
Secolul al XVII-lea este considerat Era de aur a Amsterdamului. La începutul secolului, Amsterdam devine unul dintre cele mai bogate orașe din lume. Din portul orașului, plecau vase comerciale spre Marea Baltică, America de Nord, Africa, Indonezia sau Brazilia formându-se astfel bazele rețelei mondiale de comerț.
Secolele XVII și XIX au însemnat declinul prosperității. Războaiele cu Anglia și Franța și-au pus amprenta pe economia orașului. În timpul războaielor napoleoniene averea orașului a atins punctul minim, însă, odată cu formarea Regatului Țărilor de Jos în 1815, lucrurile încep ușor să se amelioreze.
Sfârșitul secolului al XIX-lea este numit "A doua eră de aur a orașului Amsterdam". Au fost construite muzee noi, o stație de tren și Concertgebouw-ul, o sală de concerte considerată în primele 3 ale lumii. În această perioadă, revoluția industrială ajunge în Amsterdam. Se construiește Canalul Amsterdam-Rin, pentru a oferi orașului legătură directă cu Râul Rin, și canalul care oferea portului o legătură mai scută cu Marea Nordului. Cele două canale au îmbunătățit considerabil comunicațiile orașului cu restul continentului.
Amsterdam a avut mereu o populație mixtă. În trecut, în capitala Olandei s-au stabilit mulți străini: francezi protestanți, flamanzi și evrei. Atitudinea tolerantă a locuitorilor orașului era căutată de mulți imigranți. Orașul se bucurase timpuriu de libertatea cultelor religioase. La creșterea demografică a Amsterdamului au contribuit și contingente de numeroși imigranți frizoni, germani și scandinavi.
După 1960, în Țările de Jos au migrat numeroși muncitori turci și marocani. Mulți s-au stabilit în Amsterdam. După proclamarea independenței coloniei olandeze Surinam, în 1975, în Amsterdam au sosit și locuitori din acest teritoriu. În anii ’80 a început o revoluție demografică, Amsterdamul devenind oraș multicultural.
În 2005, populația Amsterdamului era autohtonă în proporție de doar aproximativ 45%, insă în categoriile de vârstă de până la 18 ani, majoritatea locuitorilor e autohtonă. În mai multe cartiere se practică totuși segregarea: olandezii înstăriți se concentrează în jurul centrului, iar străinii se mută în zonele periferice Amsterdam Sud si Amsterdam Vest.
Amsterdam | Prima atestare documentară a numelui Amsterdam o reprezintă un document emis la 27 octombrie 1275 de contele Floris al V-lea de Olanda și Zeelanda. Data exactă la care Amsterdam a primit drepturile de oraș este incertă, dar cel mai probabil este că episcopul
de Utrecht Guy de Avesnes a fost cel care a conferit aceste drepturi în 1306
Sursa informatiei prezentate ![](img/info.png)
Sursa informatiilor din aceasta pagina
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele publicate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru prin formularul de contact disponibil in Pagina de Contact, mentionand pagina si continutul care contravin legii. Direct Booking utilizeaza materiale promotionale puse la dispozitie de terti si nu poate controla sau verifica originea acestora. Direct Booking va retrage imediat din site-urile sale orice material ilegal si va informa partea vatamata despre acest lucru.
Intrebari frecvente despre Amsterdam
- Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Amsterdam?
Westcord Fashion, Holiday Inn Express Amsterdam Arena Towers an IHG Hotel, Die Port Van Cleve, Park Plaza Victoria Amsterdam, Leonardo Hotel Amsterdam City Center sunt cele mai populare hoteluri din Amsterdam
- Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Amsterdam?
Westcord Fashion, Holiday Inn Express Amsterdam Arena Towers an IHG Hotel, Die Port Van Cleve, Park Plaza Victoria Amsterdam, Leonardo Hotel Amsterdam City Center sunt cele mai apreciate hoteluri din Amsterdam ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Amsterdam >
- Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Amsterdam?
Westcord Fashion, Hotel Flipper, Campanile Amsterdam Zuidoost, Grand Amstelveen, A O Amsterdam Zuidoost sunt cele mai apreciate hoteluri din Amsterdam ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Amsterdam >
- Care sunt hotelurile ce au piscina exterioara din Amsterdam?
Westcord Fashion, Park Plaza Victoria Amsterdam, Hotel Intercontinental Amstel Amsterdam, Steigenberger Airport Hotel Amsterdam, Art Otel Amsterdam sunt cele mai apreciate hoteluri din Amsterdam ce au piscina exterioara. Mai multe hotelurile ce au piscina exterioara din Amsterdam >