Localitatea Murighiol este punct de atractie pentru cei care-si petrec vacantele in Delta Dunarii.
Murighiolul, localitate cu o istorie bogata, care vine din antichitate, cand actuala vatra a satului era port la Marea Neagra, dar si la vechiul Danubiu, beneficiaza de cateva atuuri pe care le au doar putine localitati romanesti.
La doi pasi de sat se deschide imparatia apelor din Delta Dunarii. Lacurile Razelm si Murighiol marginesc localitatea, iar pe paienjenisul de canale din preajma acestor lucii de apa se poate patrunde in zone dintre cele mai salbatice si pitoresti din Rezervata Biosferei Delta Dunarii.
Aflata in extremitatea estica a Deltei Dunarii, localitatea SFANTU-GHEORGHE este situata in partea de est a judetului Tulcea la 120 Km de Tulcea pe bratul Sfantu-Gheorghe si la 35 Km de orasul Sulina. Comuna este delimitata la nord de comuna Crisan si orasul Sulina, la est si sud de Marea Neagra, iar la vest de comuna Murighiol.
Clima este continentala cu veri calduroase, ierni geroase cu vanturi puternice, temperatura medie anuala de 11°C, iar cantitatea medie de precipitatii este de 440l/mp anual.
Pe o suprafata administrativa de 60575,87 ha, comuna este alcatuita din aproximativ 358 gospodarii in care traiesc aproximativ 971 oameni ce si-au pastrat traditiile si limba ucraineana.
Delta Dunării (3446 km²), aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina, este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.
Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, este clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN.
Sulina este un oraș și un port liber în județul Tulcea, Dobrogea, la extremitatea estică a României, în Delta Dunării, în punctul de vărsare al brațului Sulina în Marea Neagră. Are o populație de 4.601 locuitori. Sulina nu este legată direct de rețeaua de drumuri din România și poate fi atinsă numai pe calea apei, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră.
Judetul Tulcea este situat in sud-estul Romaniei, in nordul Dobrogei, si este traversat de paralela 45 , la vest si la nord fiind marginit de Dunare si la est de Marea Neagra.
Orașul Tulcea se află la 30 de metri altitudine și la 292 kilometri față de București.
Este situat pe 7 coline din Dealurile Tulcei, pe o vatră populată continuu începând din perioada culturii Gumelnița (2900 - 2200 î.C.), continuând cu așezarea greacă Aegyssus (secolul VIII î.C.), cu portul și orașul roman din secolele I - II d.C., cu orașul numit Tulcea din vremea lui Mircea cel Bătrân.
Satul Dunavatul de Jos apartine de comuna Murighiol si este un vechi satuc pescaresc. Are avantajul ca este legat direct prin sosea de municipiul Tulcea.
Este situat în zona de contact al horstului dobrogean cu depresiunea deltaică a Ostrovului Dranov, în partea de nord-est a judeţului Tulcea, fiind o localitate componentă a comunei Murighiol.
Aşezarea datează din vremuri străvechi, denumirea acesteia avînd sorgintea în numele slav - Dunaveţ (Dunărea mică) – al gîrlei de legătură între braţul Sf.Gheorghe al Dunării şi complexul lagunar Razim – Sinoe.
In 1989, localitatea Uzlina mai figura pe harti doar cu numele. Satul a cazut victima planului aberant de desfiintare a localitatilor mici al lui Ceausescu. Turismul a readus insa la viata satul.
Trei familii din Uzlina au rezistat programului de sistematizare fortata initiat de Ceausescu. Astfel, in pofida imenselor presiuni facute de autoritatile din Tulcea si din Murighiol, cele trei familii au refuzat sa abandoneze casele pe care le detineau pe grindul Uzlina. Acest refuz a facut ca, peste ani, aceasta localitate, ramasa doar cu numele pe harta, sa se transforme intr-o moderna statiune turistica.
Mahmudia a luat naştere pe locul unei vechi aşezări romane, Cetatea Crucii, ale cărei ruine sunt încă vizibile pe una din cele 5 coline
Nufăru este o comună aflata în nord-estul județului Tulcea, Dobrogea, România, formată din satele Ilganii de Jos, Malcoci, Nufăru (reședința) și Victoria.
Crisan este localitatea in care se bifurca, cel mai adesea, majoritatea escapadelor in Delta Dunarii. Satuc pescaresc la origini, Crisanul a cunoscut o dezvoltare rapida tocmai datorita pozitiei sale privilegiate pe cel mai circulat canal - Sulina, frecventat de navele comerciale cat si de cele de turism si agrement.
Trei mari meandre ale fluviului se unesc aici, tot ele fiind caile de acces la unele dintre cele mai inedite coloane ale Deltei. Spre sud catre Caraorman, lacul Puiu si lacul Rosu, iar la nord, pe malul dintre bratele Dunarii vechi, catre Mila 23 sau spre satul si padurea Letea.
Localitate ce apartine de comuna Bestepe, situata in judetul Tulcea.
Gura Portiței este situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și Lacul Golovița, din Delta Dunării.
Localitatea Maliuc parte integranta a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii – Judetul Tulcea, este amplasata in extremitatea estica a ostrovului, pe Bratul Sulina, la aproximativ 30 km de Orasul Tulcea si la o distanta rezonabila de satul pescaresc lipovean Mila 23.
Localitate ce apartine de comuna Maliuc situata la 8 mile de aceasta pe bratul Sulina al Dunarii, in judetul Tulcea. Distanta fata de municipiul Tulcea este de 20 km.
Comuna Jurilovca a fost întemeiată de lipoveni în pragul secolului al XIX-lea, prima atestare documentară datând din 1826. Deși la începuturile sale era un mic cătun, așezarea s-a dezvoltat devenind la sfârșitul secolului XIX un centru importatant al pescuitului în zona Deltei, în prezent este cea mai mare comunitate de pescari din Deltă, centru de colectare și prelucrare a peștelui, precum și un punct de atracție turistică.
Mila 23 este unul dintre cele mai cunoscute sate, fiind asezat chiar in inima Deltei, la jumatatea distantei intre mare si Tulcea. Localnicii sunt pescari, de diverse etnii: ucraineni, rusi, lipoveni si cativa turci. Sunt multe familii de tineri, care isi cresc copiii in vechile traditii ale locului.
Toti satenii au cel putin cate o masina in fata casei: barca. Aici a crescut si s-a pregatit de mic Ivan Patzaichin, campion olimpic la caiac-canoe. Si acum ii vezi pe copiii din sat manuindu-si singuri barca, chiar daca o vasla e de trei ori mai mare ca ei.